Å planlegge en biltur

Jeg tenkte at det var på tide og starte med reisetipsene og da tenkte jeg på at jeg kunne starte med biltur / roadtrip / cartrip. Altså en reise med bil. Jeg tenkte jeg kunne skrive om hvordan man kan planlegge en slik tur og ting man bør huske på. Dette er basert på erfaringer.

Viktig!
Først og fremst vil jeg gi noen tips jeg virkelig anbefaler dere å følge!
1: Det er best å være partall på tur (dette anbefaler jeg dere virkelig med tanke på samhold og sosiale aktiviteter.)
2: Tenk etter om du er vant til å sitte i bil, det blir mange timer i bil så anbefaler virkelig å reise med folk som er vant til å sitte i bil.
3:  Hvis dere skal telte så reis med folk som vil sove i telt og er innstilt på det.
4: Sjekk olje og lignende før dere drar så dere er sikker på at bilen/bobilen er i god stand.

Rute:

Først å fremst må man vite hvor man har lyst til å dra og om det evt. er noen steder dere vil innom. Skriv ned stedene på en liste og gå på Google maps og sjekk hvor langt det er til målet. Hvis det er langt eller dere ikke vil kjøre så mange timer om dagen så del opp ruten i etapper. Husk på at vær etappe må stoppe på et sted dere kan overnatte. Skal dere sove i telt så finn en camping eller et annet sted å sove. Skal dere på hytter eller hotell så finn det. Tips: Finn alle overnattingstedene på forhånd. Da slipper dere og lete etter sted å sove og dere kan sjekke prisene på forhånd. P.S. Regn med at det kan bli kø eller andre forsinkelser på ruten, så legg inn litt ekstra tid på vær etappe Viktig! Planlegg ruten etter antall sjåfører og hør med vær enkelt om hvor lenge de kan kjøre om gangen. Det er viktig med pauser og at ingen må kjøre lenger en de orker! Når dere er ferdig med ruten så skriv opp antall km. Dette trenger dere å vite når dere skal lage budsjett, noe jeg virkelig anbefaler å gjøre.

Pakkeliste.
Jeg anbefaler virkelig å pakke i bagger. Det er mye lettere å få med seg i bilen og tar mindre plass.

Her er ting jeg anbefaler å ha med på en slik tur.

- Telt (hvis dere skal telte selvsagt)
- Sovepose (gjerne en varm )
- Oppblåsbar madrass (mye mer behageligere å ligge på og tar ikke så mye plass. Igjen hvis telt)
- Pumpe til madrassen (Samarbeid om denne så dere slipper x antall pumper, det tar bare mer plass.
- Toalett papir (noen ganger kan det hende dere må stoppe på rasteplass og det er ikke alltid det er papir der)
- Våtservietter.
- Sovemaske (hvis dere skal til Nord Norge om sommeren for eks. eller liker å ha det mørkt når du sover)
- Ørepropper hvis du lett våkner av lyder.
- Kjøleboks. (Da har dere muligheten til å ha med pålegg og lignende)
- Engangsgrill.
- Ullundertøy, ullsokker, varm genser til kvelden, regntøy og lignende.
- 12 volt mobillader til bilen.
- Toalettsaker.

Tips: Samarbeid om noen av tingene så dere ikke har med dere dobbelt av alt. Dette tar bare unødvendig plass. Dere trenger jo ikke 4 telt for eks.
Tips: Prøvepakk før dere drar så dere vet at dere har plass til alt før dere drar så dere slipper å stresse med dette den dagen dere drar.

Budsjett:
Her finner du frem de km som du/dere har skrevet ned og regner sånn cirka ut hvor mye bensin dere kommer til å bruke. Viktig. Husk å regne med små kjøring og legg på litt ekstra tilfelle bensinprisene går opp eller at bilen bruker mer en dere hadde regnet med. Husk å regne med bompenger og evt. rush avgift. Hvis dere skal ta noen ferjer så fin ut hvor mye dette koster og ta dem med i budsjettet, så slipper dere noen overraskelser. Det er også lurt å lage et budsjett til overnattinger, her kan dere også legge på litt ekstra for kan stå feil priser på nett. Mat budsjett er også noe jeg anbefaler. I hvert fall litt til brødmat, pålegg og grillmat. Det blir i hvert fall billigere en å kjøpe mat ute hele turen.

Aktiviteter.
Finn ut aktiviteter, severdigheter og lignende så dere har noe å finne på. Et tips er å ta med en kortstokk dette tar ikke så mye plass og er sosialt. Skal dere innom Trondheim så er Pir badet en ting dere kan finne på. Jeg har vært innom der på begge turene jeg har vært på. Skal dere til Geiranger så er fossevandring og utsiktspunkter noe jeg anbefaler. I Tromsø ligger Ror bua som du kanskje har sett på tv? Det er en pub med live musikk noen dager og et veldig koselig sted. Der feiret jeg bursdagen min. Hvis dere skal nord over i Norge og reiser forbi Tromsø så se etter reinsdyr. Advarsel: reinsdyrene går ofte midt i veien og de er ikke redde for biler.

P.S. Husk å ha det gøy!

Bilder fra slike turer

20142015

 Film fra turen.

Flere bilder fra turene i andre innlegg på bloggen. Flere filmer på youtube.com/daftojenta.

Noe dere lurer på så spør!
Skal du eller har du vært på en slik tur?

Snapchat: Daftoblogg   (Her ser du ting som skjer under innspillinger og lignende. Kommer også div som ikke kommer andre steder)
Instagram: Daftojenta   (her kan du se bilder som ikke kommer på bloggen)
Youtube: Daftojenta      (Her ser du filmene først)
Facebook: daftojenta.blogg.no  (her får du se klipp som ikke er på youtube eller bloggen, legger også ut link med nyeste innlegg fra bloggen.)


Blogges!


#Biltur #cartrip #reisetips #reise #tips #film #bilder #nordnorge #Daftojenta #erfaringer #youtube #Roadtrip #Trmsø #Nordkapp #gopro #canon #pakkeliste #budsjett #rute #planlegging

0

Skriv en ny kommentar