Metro hjelp!

Metro hjelp!Har du bestilt tur til en storby og innser at du må lære deg metroen? Kanskje du aldri har tatt Metro før eller har elendig retning sans. Fortvil ikke her er hjelpen.

Jeg har tatt metro i New York, Roma, Paris, Barcelona og i Amsterdam. Så har lært meg et par triks. Jeg har også blitt lurt så skal komme tips for å unngå dette.

Før du drar så er det lurt å bli kjent med metroen. Du kan finne Metrokart på internett og noen har til og med apper du kan laste ned. Paris har en genial app som gjør metroturen enkel og grei. Der skriver man inn start stasjon og den stasjonen man skal til så viser den hvor du må bytte og hva du skal bytte til for å komme frem. Utrolig genial. Jeg brukte appen før jeg dro og skreiv ut "jukse" lapper til steder jeg viste jeg ville for eks. Eiffeltårnet og Disney world. 


Dessverre har ikke alle byene sånne apper og det er jo synd. Så det beste tipset er å finne ut hva du vil innom og finne ut hva nærmeste metro stop heter der. Kan hende du må bytte til tog også for å komme deg dit du skal. Tok metro og tog til Disney world for eks. Skriv opp metrostoppene til steder du vet du skal innom eller steder du har lyst til å dra innom. Hvis du har muligheten så skriv ut metro kart før du drar. Som regel får man tak i metrokart der, men hvis du ikke skulle få tak i til første tur for eks så er det kjekt å ha med. Sjekk ut hvem billetter som lønner seg for deg, skal du være der i en uke kan du kjøpe ukes pass osv. PS. Pass på at det er forskjellige soner og i de forskjellige sonene er det forskjellige billetter. Usikker på hvem billett, så kan du lese mer om det i neste avsnitt. P.S. Noen steder heter det ikke metro for eks. i New York står det Subway isteden.


Når du skal ta metro så må du huske å skaffe riktig billett. Dette er viktig, hvis ikke kan det bli vanskelig å komme seg ut igjen og du kan bli lurt av folk som selger falske billetter. (denne fellen gikk jeg i Paris utrolig kipt) Hvis du er usikker på hvem billett du skal ha så gå i luken og si hvor du skal, så får du riktig billett. Husk at du som regel kan kjøpe retur billett også så du slipper det styret når du skal tilbake fra for eks. Disney world. Der er det kaos etter parken stenger. Du kan også få dagspass, uker osv. P.S. Pass på at disse gjelder i sonene du skal kjøre i. Dette kan du spørre om i luken. Hver linje har hver sin farge, så er lurt å vite hvem farge linjen du skal ta er, da er det mye lettere. På noen stopp er det mange linjer som møtes og hvis du da skal bytte der så gjelder det å holde tungen i munn. Men slapp av det er som regel skilt du kan følge, bare pass på at du reiser riktig vei. For å se om du går riktig vei så ser på oversikten i metroen, går den feil vei så er det feil stopp som kommer. Da går du bare av på første stopp og bytter til den på andre siden som går riktig vei.Håper dette var til hjelp. Hvis det er noen andre reisetips dere har brukt for så si ifra.

Blogges!

Snapchat: Daftoblogg   (Her ser du ting som skjer under innspillinger og lignende. Kommer også div som ikke kommer andre steder)
Instagram: Daftojenta   (her kan du se bilder som ikke kommer på bloggen)
Youtube: Daftojenta      (Her ser du filmene først)
Facebook: daftojenta.blogg.no  (her får du se klipp som ikke er på youtube eller bloggen, legger også ut link med nyeste innlegg fra bloggen.)

 

#Metro #reisetips #Tips #Reise #daftojenta

1

gode tips!

Skriv en ny kommentar