Bryggen i Bergen - ikke lett å være turister

Hei hei. Jeg forsetter med bildene fra Bergen. Tenk deg turister og da mener jeg sikkelige turister som aldri har satt sine ben på bryggen før. Vi lette nemlig etter en buss/bane eller noe som kunne ta oss til bryggen. Vi syntes det var så rart at det skulle være så vanskelig å komme seg til et så kjent sted. Så vi begynte å spørre de innfødte om det gikk noen buss eller bane til brygga. De fleste skjønte ikke hvorfor i al verden vi skulle ta buss dit og så nesten litt forvirret ut. Da begynte vi virkelig å lure. Ett så kjent sted også vet ikke folk om det går buss dit engang. Så merkelig tenkte vi og spurte enda flere. Til slutt var det en som sa: men dere kan jo bare gå dit. Det er jo rett borti der. Vi bare hæ, er det så nærme? Ja er bare et par minutter den veien. Vi følte oss nå veldig smarte der vi takket for veibeskrivelsen og fant ut at det faktisk var rett borti der. Ikke rart det ikke gikk buss eller noe, vi var jo like ved. Vi hadde tatt banen nesten helt bort uten å vite det.  Vi var virkelig turister den dagen. Vi trodde nemlig det var et stykke unna og skjønte ikke hvorfor det ikke gikk buss. Men kanskje ikke så rart når vi var så nærme. Hadde vi bare vist. Ikke rart folk så forvirret ut, de trodde sikkert vi tullet med dem eller noe. 

Her blir jeg lurt opp en trapp. For nok en gang slår turistene til igjen. De sa at det sto Italiensk på et skilt som pekte oppover. Så da trodde de jo automatisk at det var et spisested. Så jeg ble dratt opp for å finne det. Ok så gikk jeg frivillig da. Vi lette og lette der oppe i endre etasje. Men det var jo ikke så mange andre der, faktisk ingen andre. Noe som også var merkelig siden vi var jo sikker på at det var et spisested. Jeg mener det burde jo ha vært noen sultene folk der. Men vi fant det ikke. Vi så på alle dørene helt til vi fant en der det sto: vil du lære Italiensk. Det var språkkurs og ikke et sted å spise. Så vi hadde nok en gang misforstått. Ikke lett å være turist i sitt egent land. HAHA!

Vi fant et sted å sette oss, jeg tok en brus. Noe som viste seg å være et bra valg for de to andre kjøpte iscaffe/frappe. Jeg også hadde lyst på det, men gikk for brus. Det skal nevnes at jeg liker kaffe, men de to andre liker ikke kaffe. De liker iskaffe og frapper som ikke smaker så mye kaffe. Tenkte det var greit å vite før jeg forteller videre. Uansett de bestilte, men ingen av dem likte det noe særlig. Det smakte rett å slet for mye kaffe. Jeg smakte på Marius sin og bekreftet at det smakte veldig mye kaffe til å være iskaffe eller frappe (husker ikke hva den ble kalt, la oss kalle det en frappe) Men for min del var den ikke så ille, men igjen så liker jeg den smaken. De vurderte å klage eller å si ifra og til slutt gikk dem inn og sa ifra. Det viste seg at dem hadde glemt å putte noe oppi, så dem skulle komme med nye. Da ble dem lettet for da var det en forklaring på smaken. Men så viste det seg at det var tomt for det dem trengte så de måtte improvisere. Denne gangen sa dem også at hvis det ikke var noe godt kunne dem få pengene igjen. Denne gangen synes de det var litt bedre men fortsatt ikke godt nok. Men de ville nok ikke klage mer og bare drakk den. 

Det var forresten tivoli i byen, noe vi testet ut på 17 mai. Moro.

Så det var tre historier om bryggen i Bergen fortalt av turist. Veldig moro selv om ikke alt gikk på skinner den dagen, men som jeg pleier å si så er det sånt det blir historier av. Så vil du ha en ny historie eller oppleve noe du kommer til å huske lenge så er det jo bare å være turist i en ny by. Du trenger ikke å reise så langt engang, bare et nytt sted så er historiene i gang. 

Har du noen turist historier?
Blogges!

2

Var så komisk hehe, savner Bergen trivdes der :) må få dratt dit igjen :)

he he ja jeg også =)

Skriv en ny kommentar