Morro med foto - ukens bilde

Siden jeg har valgt så mye reise bilder som ukens bilde tenkte jeg at det var på tide med noe annet. Dette er fra en gang jeg leiket meg med kamra. Jeg prøvde å få flere ting i et bilde uten å ta flere. Det funket også. Så dette er da kun ett bilde. Veldig moro. 

Har du noen gang leiket deg med kamra?
Dagens dilema: Bli tatt bilde av eller ta bilder?
Blogges!

For å få insperasjon så kan du

Det er ikke før du sitter og skal redigere en film fra året som har gått at du innser at du har gjort mye. Mye mer en jeg hadde trodd. Jeg fant nemlig ikke like mange mapper som jeg pleier å finne. Årene før har det vært så mange mapper å gå igjennom. Så denne gangen tenkte jeg at jeg har vel ikke gjort så mye i fjor da. Men så finner jeg ut at det heller er flere ting i en mappe og at det er så mange prosjekter jeg aldri la ut. Så det tar så lang tid i å redigere og klippe. Jeg tipper jeg er oppi minst 48 timer foran skjermen for å lage 1 film og fortsatt er den ikke ferdig. Så ja jeg driver å jobber med saken. 

Jeg anbefaler alle å gå igjennom bilder og klipp du har filmet i løpet av 2017. Se på mest så mulig og mimre tilbake til alt du fikk gjort, oppleve og se. Spesielt hvis du føler at du ikke gjorde så mye spennende. Jeg tenkte at dette blir en dårlig film, jeg gjorde jo ikke så mye. Men da hadde jeg allerede glemt mye av det jeg hadde gjort. Så å ha en film hvert år å se tilbake til er faktisk ganske bra. Da kan jeg se hva jeg gjorde når og bli inspirert. For eks når jeg ser tilbake til 2015 så får jeg lyst til å reise på biltur igjen og besøke nye land. I 2016 reiste jeg til London for første gang og i 2017 reiste jeg tilbake. Kiel tur har blitt tradisjon og jeg har allerede bestilt første i år. 

Poenget er at hvis du har en dårlig dag eller føler du ikke gjorde så mye et år. Så se tilbake på bilder, film klipp, snapper osv. Hvis du har instagram, facebook, youtube eller et sted du har vært aktiv det året så kan du sjekke der også. Humøret blir bedre og man blir faktisk inspirert. Kanskje vil du tilbake et sted eller kanskje du vil oppleve enda mer en året før. Nå vet jeg ikke om dette funker på alle, men det er jo vært et forsøk. 

Hva husker du best fra 2017?
Har du noen tradisjoner?
Blogges!

Min føste gang - Med Kiel ferja

Jeg husker at jeg var spent og ikke helt viste hva jeg gikk til. Hvordan det kom til å bli. Men jeg gledet meg, det var tross alt første gang. Jeg husker jeg spurte noen venner om hva jeg gikk til, hva jeg trengte og sånne praktiske ting. Jeg fikk noen svar, noen som hjalp. Så var dagen der, vi satte oss på bussen og da var turen i gang. Vi kom til Oslo.

Så satt vi der da og ventet. Ventet på å komme frem i køen (en stelte seg i køen) Men så viste det seg at alle måtte komme allikevel. Frem med pass. Så fikk vi sjekket inn og etter hvert fikk vi lov til å gå om bord. Om bord på båten. Vi skulle til Kiel. Jeg reiste med noen venner og foreldrene til ei som var med. Vi hadde 3 lugarer og møttes ofte i den ene. Vi spiste pizza og jeg kjøpte min første flaske med bananlikør. Vi tok bilder og hadde det gøy. Siden har jeg tatt turen en del ganger, noen med venner, familie og typen. Mest med typen. Vi liker å reise begge to så da er det ikke noe tvil. Vi har nok en gang bestilt tur og denne gangen har vi slått på stortromma og oppgradert lugar. Gleder meg til å reise og oppleve enda en ny lugar. Jeg har vert i 4 forskjellige lugarer før så dette blir den femte. Eller jeg har vært i en annen også men ikke overnattet så da føler jeg at det ikke teller. Uansett så er det en liten stund til vi reiser, men tiden går som regel fort. Så vips så er vi på tur.Har du vært på Kiel båten?
Blogges!

Oppsumering av 2017

 
Trykk på bildene for å se hele 
 

Året var 2017.
Jeg reiste til Tyskland, Nederland og London.
Les om London her:
BZq6h66BWKp

Jeg var i noen parker i Tyskland og på grensen til Frankrike. 

Jeg nådde nesten Level 40 i pokemon go, Var på 39, på god vei til 40 i desember.
 

BXYuRP4hxWA


Jeg var med på mewtwo raid. Faktisk 2 stykker.

 
Jeg var på Kiel tur ( 2 stykk tror jeg) 1 Med veldig fint vær. 
BVnR9DLBl1G
 
Jeg var aktiv på Instagram, dessverre ikke så aktiv på blogg og youtube. (noe jeg vil bli flinkere på i år)
Jeg feiret bursdagen min i Oslo. Overnattet på hotell.
Jeg fikk oppleve Expedia på godt og vondt les mer ved å trykke her.
Jeg så sommerrevyen

Jeg møtte chartersvein
 

Jeg møtte også flere kjente.

 
En del youtubere på Tusenfryd 
 
Var med på sommertoget på NRK
 
Var med på Handlingens menn på NRK. Dukker opp på flere episoder. Les mer og se flere bilder her.

Til slutt noen youtube videor:

Jakten på et profilbide
Vlog fra den helgen vi laget jakten på et profilbilde.

Når ting ikke går helt etter planen 

 
Konsert
DXWkzslzfA0
Musikal

Hvis dere vil se mer av mitt år så anbefaller jeg dere å sjekke ut Instagram og youtube. Vet det er minst et par ting jeg ikke tok med så dere kan jo se selv. Hvis jeg skulle ha tatt med alt hadde det blitt alt for langt.  Men hva gjorde du i 2017?

Dilemma: Opplevd 2017 på nytt eller ikke oppleve noe i 2018?
Blogges!

#Reise #Travel #Pokemongo #konsert #youtube #oppsummering 

Pokemon skjedde

Ny legendarisk pokemon dukket opp så da ble det ikke noe stort innlegg. Dagen før var det tømming av pc og det tok sin tid. Så jeg er sliten og trøtt så jeg ville egentlig sove men tenkte jeg skulle innom å forklare.

Nattens dilema:
Bare sove om dagen eller sovne 17.00 hver dag?

Blogges!

Hva ville du ha valgt? Dillemma!

Det blir et kort innlegg fra meg i dag siden jeg lager er større til i morgen. Jeg har bukt noen timer på det allerede, da jeg må lete frem ting. Så derfor stikker jeg innom for å si at det kommer et større i morgen og at det kanskje dukker opp noe senere i kveld hvis jeg rekker. Håper dere har en fin kveld også tenkte jeg at jeg skulle starte med dilemmaer igjen.

Aldri reise eller alltid være på reise?
Blogges!

 

Ukens bilde # 4 - Roma


Dette er da ukens bilde, valgte dette da dette var min første tur med fly. Jeg så også et mønster i ukens bilder, nemlig at alle er fra storbyer. Så da tenkte jeg at Roma passer fint. Endrer nok tema etter hvert. Uansett så var dette en fin tur med utrolig mye å ta bilde av. Byen er fin. spesielt om kvelden, angrer enda den dagen i dag at jeg ikke tok med kamra første kvelden. Da hadde jeg fått litt av noen bilder. Men sånn kan det gikk, sa hun og gikk.

Har du vært i Roma før?
Blogges!

VR Coaster

Jeg tror ikke jeg har skrevet så mye om i sommer, altså sommeren 2017. Da var jeg i 3 parker og tok karuseller. Europa Park skilte seg virkelig ut og der var det så mye å gjøre. De hadde 2 VR karuseller, altså at du kan sitte med VR briller. Jeg rakk å teste den ene og for en opplevelse. Tenk deg at du ser på en video også beveger du deg etter. Du vet ikke åssen du kjører og ser kun videoen og kjenner bevegelsene. Så gøy og virkelig en ny vri. Gleder meg til det blir mer vanlig og flere får det. Det er virkelig noe folk burde prøve. Spesielt hvis du er glad i karuseller og hvis du ikke er så finnes det noen rolige å ta med briller. Det kostet litt ekstra for å kjøre med briller, men det var så bra opplevelse at det var greit. Det var jo ikke så mye for det uansett. Tror det var underkant av 20 kr eller noe hvis jeg ikke husker feil. Jeg ser at flere og flere får det, men ingen i Norge enda. Tror ikke våre naboland har heller? Mest i USA og nærmeste som jeg vet om er Tyskland. Men nå har jeg ikke googlet så mye om det så kan godt hende det er noen jeg ikke vet om. 

I Europa park var det ett par som virkelig overasket meg. Jeg mener de så uskyldige ut eller i hvert fall ikke sånn for ille ut. Den ene trodde jeg lignet på en annen jeg har tatt så mange ganger, men neida så feil kan man ta haha. Fikk meg litt av en overraskelse der ja. Moro. For er ikke så ofte jeg blir overasket sånn. En annen som så kul ut og ikke så skummel ut er denne.Synes det så gøy ut at de snurret i tillegg og jeg trodde jeg hadde tatt en lignende mange ganger. Men igjen så feil kan man ta. Det trykket på vei ned var noe helt annet. Jeg tenkte jeg skulle sette meg så jeg havnet baklengs ned også for å gjøre det ekstra gøy. Og ja gøy ble det, men på en overaskende måte. Hadde ikke trodd det var så mye forskjell på dem. Haha. Jeg synes det er gøy at en park kan overaske meg sånn. Det er dessverre ikke så mange som gjør det lengere. Jeg har liksom tatt så mye og mange ligner. Så nor det da kommer en som ser ut som den ligner men overasker, da blir jeg glad. Parkene i Norge, Danmark osv. har så mye likt. For eks når Tusenfryd hadde så mye problemer med et par karuseller så dro jeg til Danmark og kunne kjøre akkurat samme der. 

Som dere sikkert skjønner er jeg over gjennomsnittet interessert i karuseller. Er et sted jeg har lyst til å dra men det tviler jeg på at jeg får gjort med det første, det ligger nemlig i USA. Orlando. Der er det Harry potter karuseller, hvor kult er ikke det. Da hadde jeg fått det beste fra 2 verdener. Et annet sted jeg vil tilbake til er Europa park. Så sommeren 2017 var midt i blinken for meg jeg fikk oppleve karuseller og Amsterdam. 

Bare jeg som er så interessert i karuseller?
Blogges!

Nytt

Nytt år, nytt design. Tenkte det var på tide å fikse det igjen. Denne gangen kan bildene endelig bli større. Så jeg tenkte rett å slett å teste det. Slenger med et bilde fra Kiel tur.  Blogges!

Test

Expedia på godt og vondt

Tenkte at det var på tide å ta opp reise tips igjen. Denne gangen tenkte jeg på Expedia, en side og app jeg har brukt noen år nå. Når jeg reiste til Paris så bestilte jeg på Expedia, noe som gikk ganske fint mener jeg å huske. På appen sto det om turen som for eks det er på tide å sjekke inn på fly. Den sa i fra om hotell og flyet tilbake også. Så sånn sett ganske greit å ha en oversikt der. Det er ikke den eneste gangen jeg bestilte der, jeg dro til London igjennom den siden også. Første turen ente vi på et hotell som ikke var noe særlig. Første gang jeg har sovet et stedet det er skrått gulv og da mener jeg ikke bare litt men så mye at det ene bordet var så skrått at jeg ikke helt skjønte hvordan i al verden man skulle ha noe på det uten at det datt av. Badet var heller ikke noe spesielt og det var trange trapper opp (ikke så uvanlig i London) men selvsagt havner vi ganske langt opp og uten heis. Jeg fikk nesten ikke med meg kofferten opp fordi det rett å slett var så trangt. Jo høyere jo trangere. Det eneste positive med det hotellet var beliggenheten og det var det vi så på når vi bestilte. Men på siden sto det gode tilbakemeldinger, noe som ikke stemte helt. Vi sjekket tripadvisor senere og fant ut at det var så mye dårlige tilbakemeldinger. I tillegg måtte vi ringe og høre osen det var med han som skulle plukke oss opp, om når han kom osv. Det fikk vi ikke noe info om, noe som var veldig rart. Han som kjørte oss til hotellet surret rundt i flere timer og fant ikke frem. Dette kalte de hurtig transport. Så styr unna hurtigtransport det er ofte tull med det.

Andre turen til London så prøvde vi hurtig transport igjen. Vi betalte litt ekstra for å ta et tidligere fly så vi skulle få mer ut av dagen siden vi ikke skulle være der så lenge denne gangen. For det første havnet ikke vi ved siden av hverandre på fly, det var bare flaks at det var ledig ved siden av meg eller noe sånt så han kunne sette seg der. Når vi kom på flyplassen så viste vi allerede hvordan denne transporten funker og tenkte at vi sikkert bare var uheldig med sjåføren sist. Så vi gikk rundt og så etter en som skulle holde en lapp med navnet vårt. Siden det var sånn det var sist og da fikk vi ikke info om det. Så det måtte vi finne ut selv. Denne gangen viste vi hvordan det var og lette etter navn. Folk kom og gikk. Tiden tikket av sted og vi fikk høre dissa sikkerhets greiene mange ganger over høyttalerne. Vi byttet på å se ute og inne. Lette og så på alle lappene folk sto med. Men neida ingen dukket opp. Vi hørte i infoen og fikk beskjed om at de pleide å være trege. Så da lette vi litt til og ifølge appen var vi ferdig med å kjøre og skulle sjekke inn på hotell. Her hadde vi betalt ekstra for et tidlig fly også satt vi fast på flyplassen. Så jeg ringte Expedia. Først kom jeg til en som ikke hadde peiling, noe som var ganske tydelig. Han sa jeg måtte gå bort til en stand og si ifra der. For det første så fant vi ikke stedet han bablet om og for det andre så prøvde jeg å si at det er ikke sånn det var sist. Jeg spurte om de hadde endret på det, noe jeg aldri fikk svar på. Til slutt satte han oss over til de som skulle hente oss, de hadde ikke hørt noe om denne bestillingen så til slutt la jeg på og ringte Expedia igjen. Jo ble satt på vent flere ganger så det tok så lang tid også hjalp det ikke engang. Tvert i mot, jeg ble mer forvirra men fikk mistanken om at det hadde skjedd en feil og at de ikke hadde fikset noen til å hente oss. Så da ringte jeg opp igjen, denne gangen kom jeg til en som ENDELIG gadd å gjøre jobben sin. Han sjekket det ut og fant ut av det jeg hadde mistanke om, nemlig at det aldri ble bestilt en bil til oss. Så da fikk vi beskjed om å ta en taxi. Ja en taxi. Så da måtte vi igjen betale mye for å komme oss til hotellet (noe vi allerede hadde betalt for) Han lovet at vi skulle få pengene tilbake og at vi skulle gjøre det samme til flyplassen igjen. Jeg noterte navn og tidspunkt når samtalen var fordi de tar opp samtalene og i tilfelle det skulle bli diskusjon om det senere så kunne jeg da hendvise til den samtalen.

Vi kom oss til slutt til hotellet og var ikke særlig imponert av Expedia. Men denne gangen hadde vi i hvert fall et bedre hotell som vi sjekket ut på tripadvisor først denne gangen. Nå hadde vi lært å ikke stole på tilbakemeldingene på siden til Expedia. Så hotellet var bra og bra beliggenhet. Turen gikk bra og vi hadde en bra tur borsettfra det tullet med bilen som skulle ha hentet oss. Jeg ble ganske overasket av at de kunne gjøre en så stor glipp og når jeg sjekket nettet var ikke jeg den eneste. Noen hadde ikke fått flybilletter, hotell boking osv. Helt sykt. Det værste var at de ikke fikk igjen pengene sine så jeg tenkte at da gjør ratt ikke vi det heller. Når vi kom hjem tok jeg bilder av kvitteringene og sendte på epost med forklaring om hva som hadde skjedd, med hendvisning til telefonsamtale. Utrolignok fikk vi pengene igjen, men det tok en del tid. Det burde ha gått mye raskere, spesielt fra når dem sa at de skulle sende tilbake penger. Men jaja det fikset seg på et vis. I mellom disse turene bestilte jeg hotell i Oslo til bursdagen min. Dette gikk fint og hotellet var veldig bra og veldig bra beliggenhet. Så det gikk fint. Da var det kun hotell som ble bestilte og jeg brukte poengene mine så det ble litt billigere.  

Så turen til Paris gikk bra, men det er noen år siden så kanskje det har blitt verre nå de siste årene eller så har jeg hatt flaks med en tur og uheldig med de andre. Eller bare uheldig. Jeg vet ikke. Noen flere som har erfaringer med Expedia de vil dele? Jeg er veldig usikker på om jeg vil bestille noen flere turer derifra nå som det har skjedd feil osv. Jeg var veldig fornøyd men så var det så mye styr med den bilen som skule hente oss og han som hentet oss den ene turen fant ikke frem, fikk telefon fra sjefen og fikk kjeft osv. Noen som vet om en side som er mer seriøst, men samtidig har billige reiser? Jeg vet ikke om jeg vil anbefale denne siden da du fort kan stå fast.

Bilde fra Paris


Det ble mye tekst, men sånn er det når man skal skrive om flere år. Håper dette er til hjelp og at dere deler deres erfaringer i kommentarfeltet. 
Har du noen erfaringer med Expedia?
Blogges!


#Expedia #reise #reisetips #reiseerfaring #travel 

Ukens bilde # 3

Tenkte det var på tide med et nytt ukens bilde, denne gangen valgte jeg et fra Amsterdam. Jeg tror ikke jeg har skrevet så mye om det eller vist så mye så tenkte det var på tide. Dette ble da altså tatt i Amsterdam fra en fin utsikt i byen. Har du vært i Amsterdam før?
Blogges!

London


Innlegg fra 2017 som aldri ble publisert, så her kommer det nå i 2018. Grunnen er rett å slett fordi jeg hadde tenkt å legge til flere bilder og måtte spise eller noe og siden ble det glemt. Men så "flaks" jeg har så vil ikke teknologien samarbeide med meg, så jeg får fortsatt ikke lagt til bilder. Min flaks bare forsetter i år også skjønner jeg. Jeg har ikke tid til å krangle mer med teknologi nå, så jeg gir den 1 sjanse også gir jeg opp for denne gang. Kanskje jeg fikser på innlegget senere eller lager et nytt med flere bilder hvis teknologien vil og jeg husker. Nå over til London turen i 2017.

Nå er jeg tilbake fra en tur til London. Byen må virkelig ha satt inntrykk på meg når jeg velger å reise tilbake året etter. For til vanlig liker jeg å reise til nye steder og se nye land. Men denne gangen ente jeg da opp et sted jeg var i fjord. Så de 2 siste flyturene mine har gått til samme sted, det sier litt om byen. Men jeg merket en stor forskjell fra denne gangen og forrigje. Det er en helt annen stemning der nå en det var sist. Jeg synes det virket strengt sist med at man ble sjekket alle stedene man skulle inn, altså turist steder. Men nå gikk dem med masse våpen på flyplassen, ropte over høytaleren hvis en bil sto uten noen i og at den da måtte flyttes med en gang. De skrek også at  hvis du så noe mistenkelig så måtte du si ifra og baggasje som sto for seg selv kunne bli ødelagt. Så ja en annen stemmning var det helt klart. Allerede første dagen jeg var der var det syreangrep i London, heldigvis ikke der jeg var akkurat da.

Denne gangen var jeg ikke like lenge i London, men jeg fikk utrolig mye ut av tiden. Jeg sto nemmelig opp klokka 6 om morgenen hver dag. Flyet gikk tidlig om morgenen til London og derfor reiste vi om natten, så den natten rakk jeg ikke å sove og derfor la vi oss tidelig første dagen. Derfor våknet jeg 6 om morgen dagen etter og forsatte med det hele turen så fikk mye ut av dagene. Siste dagen forsov vi oss med 1 time så da ble det 7. Men fikk fortsatt mye ut av tiden. Nest siste dagen var jeg på en del steder og knipset bilder. Little venice, Hyde park, Big ben, Piccadilly Circus og Oxford street. Da hadde vi buss kort og kunne da kjøre så mye buss vi ville. Det er en opplevelse i seg selv å sitte på toppen av en dobbel dekker. Tiden gikk fort og vips var vi hjemme igjen. Litt synd at tiden skal gå så fort på tur, men sånn er det bare. Det er jo tross alt et bra tegn. 

Når det gjelder pokemon og så fikk jeg med meg 2 legendariske pokemon derifra og klekket en del egg så har en snorlax jeg kaller Big ben rett å slett fordi den er ifra London og har stått inne på big ben. Det var event også så 2 km eggene var mye mer spennende. Jeg hadde selvsagt spart opp en del 10 km egg så måtte klekke dem først. Men fikk en del XP av det da. 

Selv om byen har en annen stemning enkelte steder så er de som bor der fortsatt like hyggelige og hvis du kommer borti noen så sier de unnskyld før du rekker å si noe som helst. Bare du ser litt forvirret så stopper det noen og spør om du trenger hjelp. En helt annen kultur der en her. Men allikevel så betyr det ikke at det ikke blir bråk. Jeg var vitne til en skolegjeng og ei annen som måtte lage dårlig stemming for de som hadde vært på skolen. Hun dyttet ei ned trappen og det ble litt av en stemning. Ikke noe mer alvorlig en å dytte ned i trappen, men det er jo ille nok. Hun tok ikke igjen fysisk men lurte på hvorfor i al verden hun ble dyttet. Hun ene i skolegjengen kom å sa unnskyld til oss for episoden. Så hyggelige er de der, at når det først skjer noe så sier de unnskyld til dem rundt for at det skjedde. 

Turen var med andre ord bra og fikk sett en del ting jeg ikke rakk sist jeg var der. 

2018: Jeg skulle gi teknologien 1 sjanse og vet dere hva som skjedde? Jo alt er borte! Finner ikke igjen bildene, filmene eller noe, så nå er jeg litt småstressa for at alt er borte. Håper at jeg har det et annet sted og at jeg snart finner det. 2018 ja.. Starter ikke bra.. Håper deres år starter bedre. 
Blogges!

 

Nyttårsaften - den dagen i året folk stjeler mest bilder

Godt nytt år alle sammen. Jeg klarte å bli syk og har liggi rett ut siden jul. Eller ikke rett ut da hadde jeg ikke fått puste, men dere skjønner hva jeg mener. Jeg fikk feiret nyttår men formen var ikke helt på topp, men bedre en på lenge. Både til jul og spesielt nyttår så jeg mange bilder som folk la ut som jeg er 100 % sikker på at dem ikke har tatt, de har ikke engang vært der bildet ble tatt. Så med andre ord så er det mange som har funnet biler på Google og brukt dem i sosiale medier. Det de kanskje ikke tenker over at det er ulovlig og fort kan bli dyrt. Tenk på den som faktisk har tatt bilde og får null kreditt på det og folk bruker det som om det var dem egent. Ingen info om at de ikke har tatt det eller hvem det er sitt. Jeg har sett flere saker der folk har fått regning på grunn av  bilder de har stjålet fra nettet. Så tenkte bare å gjøre folk litt ops på dette. 

Ellers så pleier jeg egentlig å lage en film som oppsummerer året. men siden jeg ble syk så har jeg ikke fått muligheten til å lage det enda. Noe som er ganske kipt. Jeg liker å ha de filmene og se tilbake til. Uvant å si 2018, tar alltid tid å venne seg til det. Kan ikke bare være meg?

Jeg hadde egentlig begynt å skrive om London turen, men så stoppet det opp pga bilder eller noe, så jeg får se om jeg får publisert det allikevel selv om det er i fjord. Bedre sent en aldri? Du vet når du er så godt i gang så er det mat eller noe også glemmer du det bort. Kommer selvsagt på det når man ikke kan gjøre noe med det og når man sitter å stirrer i skjermen så kommer man ikke på det. 

Men jeg ville i hvert fall ønske alle et godt nytt år! Jeg ville også gjøre folk ops på det med bilder og at det fort kan bli dyrt. Det er heller ikke noe særlig hyggelig for de som faktisk eier dem. Man kan sammenlignede det med at du har malt et maleri så kommer det noen med en sprayboks og bare tagger over det. Eller at du har skrevet en bok også er det noen som river ut sider og bruker det til å ta fyr på et bål. Det blir det samme. Noe å tenke på neste gang. Ikke meningen å virke så streng, men jeg vet hvordan det er når bildene blir stjålet, spesielt når de blir redigert og lagt ut. Er en grunn for at det står ting på mine. Jeg har ikke lyst til å oppleve det igjen, selv om jeg vet at det er ganske stor sjanse for at det skjer. Dessverre. 

I år hadde jeg ikke med kamra for en gangs skyld, så bruker et fra i fjord. 


Blogges!
Godt nytt år!