Hjemmeside

Jeg har blogg sperre. Det er en sperre som gjør det vansklig å blogge. SÅ dette ble dagens innlegg, beklager folkens men sperren sperrer mine ord imne. Ihvertfall vekk fra tastaturet. Jeg kommer sterkere tilbake når sperren slipper tak. Jeg beklager på spererens veine om denne uheldige situvasjonen som har rammet Daftojenta sin blogg. Men sånn er det bare, sperren må jo vandre litt rundt og hun var på feil sted til feil tid og da var det gjort.

P.S. Dette er tull som du sikkert skjønner. Jeg bare måtte starte å skrive litt tull for å begynne å skrive igjen. Ja jeg har bloggsperre og det gikk nettopp opp for meg at jeg sitter og sier alt jeg skriver høyt. OPS.

Uansett jeg har ihvertfall opptatert min hjemmeside så dere kan heller sjekke den ut HERSnapchat: Daftoblogg   (Her ser du ting som skjer under innspillinger og lignende. Kommer også div som ikke kommer andre steder)
Instagram: Daftojenta   (her kan du se bilder som ikke kommer på bloggen)
Youtube: Daftojenta      (Her ser du filmene først)
Facebook: daftojenta.blogg.no  (her får du se klipp som ikke er på youtube eller bloggen, legger også ut link med nyeste innlegg fra bloggen.)
Hjemmeside : Daftojenta

Blogges!

google-site-verification: googlec17141cf82661da2.html

Metro hjelp!

Metro hjelp!Har du bestilt tur til en storby og innser at du må lære deg metroen? Kanskje du aldri har tatt Metro før eller har elendig retning sans. Fortvil ikke her er hjelpen.

Jeg har tatt metro i New York, Roma, Paris, Barcelona og i Amsterdam. Så har lært meg et par triks. Jeg har også blitt lurt så skal komme tips for å unngå dette.

Før du drar så er det lurt å bli kjent med metroen. Du kan finne Metrokart på internett og noen har til og med apper du kan laste ned. Paris har en genial app som gjør metroturen enkel og grei. Der skriver man inn start stasjon og den stasjonen man skal til så viser den hvor du må bytte og hva du skal bytte til for å komme frem. Utrolig genial. Jeg brukte appen før jeg dro og skreiv ut "jukse" lapper til steder jeg viste jeg ville for eks. Eiffeltårnet og Disney world. 


Dessverre har ikke alle byene sånne apper og det er jo synd. Så det beste tipset er å finne ut hva du vil innom og finne ut hva nærmeste metro stop heter der. Kan hende du må bytte til tog også for å komme deg dit du skal. Tok metro og tog til Disney world for eks. Skriv opp metrostoppene til steder du vet du skal innom eller steder du har lyst til å dra innom. Hvis du har muligheten så skriv ut metro kart før du drar. Som regel får man tak i metrokart der, men hvis du ikke skulle få tak i til første tur for eks så er det kjekt å ha med. Sjekk ut hvem billetter som lønner seg for deg, skal du være der i en uke kan du kjøpe ukes pass osv. PS. Pass på at det er forskjellige soner og i de forskjellige sonene er det forskjellige billetter. Usikker på hvem billett, så kan du lese mer om det i neste avsnitt. P.S. Noen steder heter det ikke metro for eks. i New York står det Subway isteden.


Når du skal ta metro så må du huske å skaffe riktig billett. Dette er viktig, hvis ikke kan det bli vanskelig å komme seg ut igjen og du kan bli lurt av folk som selger falske billetter. (denne fellen gikk jeg i Paris utrolig kipt) Hvis du er usikker på hvem billett du skal ha så gå i luken og si hvor du skal, så får du riktig billett. Husk at du som regel kan kjøpe retur billett også så du slipper det styret når du skal tilbake fra for eks. Disney world. Der er det kaos etter parken stenger. Du kan også få dagspass, uker osv. P.S. Pass på at disse gjelder i sonene du skal kjøre i. Dette kan du spørre om i luken. Hver linje har hver sin farge, så er lurt å vite hvem farge linjen du skal ta er, da er det mye lettere. På noen stopp er det mange linjer som møtes og hvis du da skal bytte der så gjelder det å holde tungen i munn. Men slapp av det er som regel skilt du kan følge, bare pass på at du reiser riktig vei. For å se om du går riktig vei så ser på oversikten i metroen, går den feil vei så er det feil stopp som kommer. Da går du bare av på første stopp og bytter til den på andre siden som går riktig vei.Håper dette var til hjelp. Hvis det er noen andre reisetips dere har brukt for så si ifra.

Blogges!

Snapchat: Daftoblogg   (Her ser du ting som skjer under innspillinger og lignende. Kommer også div som ikke kommer andre steder)
Instagram: Daftojenta   (her kan du se bilder som ikke kommer på bloggen)
Youtube: Daftojenta      (Her ser du filmene først)
Facebook: daftojenta.blogg.no  (her får du se klipp som ikke er på youtube eller bloggen, legger også ut link med nyeste innlegg fra bloggen.)

 

#Metro #reisetips #Tips #Reise #daftojenta

Kjære Nordlyset!

Kjære Nordlyset!

Jeg ser deg på instagram, jeg ser deg på facebook. Jeg ser deg overalt på nettet. Kan jeg få lov til å møte deg? Jeg synes egentlig fargen blå er fin, men du er så grønn og fin. Jeg lengter etter deg. Kan jeg få lov til å møte deg, ta bilde av deg. Bare 1 eller 2 bilder.  Hvem er det jeg lurer, skal jeg først møte deg så skal jeg ta mange bilder. Så mange jeg rekker før du danser av sted. Har du tid til å møte meg. Har du muligheten. Håper jeg en vakker kveld får se deg, danse der oppe. Tenk at folk var redd for deg før, redd for at du skulle ta dem med deg. Er det derfor du gjemmer deg. Tror du folk fortsatt er redd deg. For det er vi ikke, vi leter etter deg, jakter på deg. Du har blitt populær, du er en kjendis som er overalt på nettet. Men det er ikke derfor jeg vil se deg, jeg vil se deg for å ta bilder, oppleve og se noe jeg aldri i mitt liv har sett maken til. Jeg håper virkelig jeg får se deg en kveld, en stjerneklar kveld. det er mitt håp, mitt ønske og min drøm. Håper vi ses!


Som dere kanskje skjønner så har jeg veldig lyst til å se nordlys. Jeg har sett så mange fine bilder av nordlys. Jeg har opplevd midnattssol så mangler Nordlyset. Fått tips om at Lofoten er stedet å se det. Tromsø er også kanskje et fint sted å se det? Hva vet vel jeg som aldri har sett det. Som du da kanskje skjønner så kan jeg ikke slenge med et bilde av nordlyset siden jeg ikke har noen. Men jeg kan legge vet et bilde av midnattssolen, den var jeg så heldig å få oppleve.  Har du sett nordlyset?
Blogges!


Snapchat: Daftoblogg   (Her ser du ting som skjer under innspillinger og lignende. Kommer også div som ikke kommer andre steder)
Instagram: Daftojenta   (her kan du se bilder som ikke kommer på bloggen)
Youtube: Daftojenta      (Her ser du filmene først)
Facebook: daftojenta.blogg.no  (her får du se klipp som ikke er på youtube eller bloggen, legger også ut link med nyeste innlegg fra bloggen.)


#Nordlys #Blogg #Håp #Drøm #Norge #Norway #Midnattssol

Å planlegge en biltur

Jeg tenkte at det var på tide og starte med reisetipsene og da tenkte jeg på at jeg kunne starte med biltur / roadtrip / cartrip. Altså en reise med bil. Jeg tenkte jeg kunne skrive om hvordan man kan planlegge en slik tur og ting man bør huske på. Dette er basert på erfaringer.

Viktig!
Først og fremst vil jeg gi noen tips jeg virkelig anbefaler dere å følge!
1: Det er best å være partall på tur (dette anbefaler jeg dere virkelig med tanke på samhold og sosiale aktiviteter.)
2: Tenk etter om du er vant til å sitte i bil, det blir mange timer i bil så anbefaler virkelig å reise med folk som er vant til å sitte i bil.
3:  Hvis dere skal telte så reis med folk som vil sove i telt og er innstilt på det.
4: Sjekk olje og lignende før dere drar så dere er sikker på at bilen/bobilen er i god stand.

Rute:

Først å fremst må man vite hvor man har lyst til å dra og om det evt. er noen steder dere vil innom. Skriv ned stedene på en liste og gå på Google maps og sjekk hvor langt det er til målet. Hvis det er langt eller dere ikke vil kjøre så mange timer om dagen så del opp ruten i etapper. Husk på at vær etappe må stoppe på et sted dere kan overnatte. Skal dere sove i telt så finn en camping eller et annet sted å sove. Skal dere på hytter eller hotell så finn det. Tips: Finn alle overnattingstedene på forhånd. Da slipper dere og lete etter sted å sove og dere kan sjekke prisene på forhånd. P.S. Regn med at det kan bli kø eller andre forsinkelser på ruten, så legg inn litt ekstra tid på vær etappe Viktig! Planlegg ruten etter antall sjåfører og hør med vær enkelt om hvor lenge de kan kjøre om gangen. Det er viktig med pauser og at ingen må kjøre lenger en de orker! Når dere er ferdig med ruten så skriv opp antall km. Dette trenger dere å vite når dere skal lage budsjett, noe jeg virkelig anbefaler å gjøre.

Pakkeliste.
Jeg anbefaler virkelig å pakke i bagger. Det er mye lettere å få med seg i bilen og tar mindre plass.

Her er ting jeg anbefaler å ha med på en slik tur.

- Telt (hvis dere skal telte selvsagt)
- Sovepose (gjerne en varm )
- Oppblåsbar madrass (mye mer behageligere å ligge på og tar ikke så mye plass. Igjen hvis telt)
- Pumpe til madrassen (Samarbeid om denne så dere slipper x antall pumper, det tar bare mer plass.
- Toalett papir (noen ganger kan det hende dere må stoppe på rasteplass og det er ikke alltid det er papir der)
- Våtservietter.
- Sovemaske (hvis dere skal til Nord Norge om sommeren for eks. eller liker å ha det mørkt når du sover)
- Ørepropper hvis du lett våkner av lyder.
- Kjøleboks. (Da har dere muligheten til å ha med pålegg og lignende)
- Engangsgrill.
- Ullundertøy, ullsokker, varm genser til kvelden, regntøy og lignende.
- 12 volt mobillader til bilen.
- Toalettsaker.

Tips: Samarbeid om noen av tingene så dere ikke har med dere dobbelt av alt. Dette tar bare unødvendig plass. Dere trenger jo ikke 4 telt for eks.
Tips: Prøvepakk før dere drar så dere vet at dere har plass til alt før dere drar så dere slipper å stresse med dette den dagen dere drar.

Budsjett:
Her finner du frem de km som du/dere har skrevet ned og regner sånn cirka ut hvor mye bensin dere kommer til å bruke. Viktig. Husk å regne med små kjøring og legg på litt ekstra tilfelle bensinprisene går opp eller at bilen bruker mer en dere hadde regnet med. Husk å regne med bompenger og evt. rush avgift. Hvis dere skal ta noen ferjer så fin ut hvor mye dette koster og ta dem med i budsjettet, så slipper dere noen overraskelser. Det er også lurt å lage et budsjett til overnattinger, her kan dere også legge på litt ekstra for kan stå feil priser på nett. Mat budsjett er også noe jeg anbefaler. I hvert fall litt til brødmat, pålegg og grillmat. Det blir i hvert fall billigere en å kjøpe mat ute hele turen.

Aktiviteter.
Finn ut aktiviteter, severdigheter og lignende så dere har noe å finne på. Et tips er å ta med en kortstokk dette tar ikke så mye plass og er sosialt. Skal dere innom Trondheim så er Pir badet en ting dere kan finne på. Jeg har vært innom der på begge turene jeg har vært på. Skal dere til Geiranger så er fossevandring og utsiktspunkter noe jeg anbefaler. I Tromsø ligger Ror bua som du kanskje har sett på tv? Det er en pub med live musikk noen dager og et veldig koselig sted. Der feiret jeg bursdagen min. Hvis dere skal nord over i Norge og reiser forbi Tromsø så se etter reinsdyr. Advarsel: reinsdyrene går ofte midt i veien og de er ikke redde for biler.

P.S. Husk å ha det gøy!

Bilder fra slike turer

20142015

 Film fra turen.

Flere bilder fra turene i andre innlegg på bloggen. Flere filmer på youtube.com/daftojenta.

Noe dere lurer på så spør!
Skal du eller har du vært på en slik tur?

Snapchat: Daftoblogg   (Her ser du ting som skjer under innspillinger og lignende. Kommer også div som ikke kommer andre steder)
Instagram: Daftojenta   (her kan du se bilder som ikke kommer på bloggen)
Youtube: Daftojenta      (Her ser du filmene først)
Facebook: daftojenta.blogg.no  (her får du se klipp som ikke er på youtube eller bloggen, legger også ut link med nyeste innlegg fra bloggen.)


Blogges!


#Biltur #cartrip #reisetips #reise #tips #film #bilder #nordnorge #Daftojenta #erfaringer #youtube #Roadtrip #Trmsø #Nordkapp #gopro #canon #pakkeliste #budsjett #rute #planlegging

Turen igjennom Cairo sin mobil (del 5)

Advarsel kommer noen stygge ord. Forsetter der jeg slapp sist.
Bare i nord Norge de kan kalle steder sånt.Reinsdyr


Nordkapp


Neste gang kommer bildene fra veien ned igjen. Da er vi blant annet innom Lakselv og Finland.

Kjenner du igjen noen av stedene?

Snapchat: Daftoblogg   (Her ser du ting som skjer under innspillinger og lignende. Kommer også div som ikke kommer andre steder)
Instagram: Daftojenta   (her kan du se bilder som ikke kommer på bloggen)
Youtube: Daftojenta      (Her ser du filmene først)
Facebook: daftojenta.blogg.no  (her får du se klipp som ikke er på youtube eller bloggen, legger også ut link med nyeste innlegg fra bloggen.)


Blogges!


#Biltur #Nordkapp #Cartrip #Bilder #Norge #Norway #NordNorge #Photo #Foto #Reinsdyr

GJETT OM JEG KLARTE Å GLEMME SCOOTEREN??????

GJETT OM JEG KLARTE Å GLEMME SCOOTEREN??????


Jeg tenkte ikke så mye over at jeg faktisk gikk med en

scooter hjelm i hånden og hadde en scooter parkert på en parkering.
Så, JAAAAA. Jeg glemte den igjen! Haha, jeg tokk en Daftö, er det jeg kaller
det når jeg glemmer scooteren. Jeg må bare le av meg selv, jeg merka
det ikke før en lærer kom og spurte om jeg kjørte scooter. Det var først da at jeg
kom på at jeg har en scooter parkert et helt annet sted.

Året var 2010, jeg gikk på teater og før teateret hang jeg med ei venninne. Vi gikk rundt i byen og rett til teateret etterpå. Jeg hadde en tendens til å glemme igjen scooteren i byen på denne tiden så jeg måtte alltid gå tilbake og hente den etter teateret haha. Så en av de onsdagene skrev jeg blant annet det over på bloggen. Haha morsomt å gå tilbake og lese tidligere innlegg. Hvis du vil lese hele innlegget så kan du tryke HER.Savner teater..
Blogger du?
Har du klart noe lignende?

Snapchat: Daftoblogg   (Her ser du ting som skjer under innspillinger og lignende. Kommer også div som ikke kommer andre steder)
Instagram: Daftojenta   (her kan du se bilder som ikke kommer på bloggen)
Youtube: Daftojenta      (Her ser du filmene først)
Facebook: daftojenta.blogg.no  (her får du se klipp som ikke er på youtube eller bloggen, legger også ut link med nyeste innlegg fra bloggen.)


Blogges!

Turen igjennom Cairo sin mobil (del 4)

Turen igjennom Cairo sin mobil (del 4)


Da forsetter jeg der jeg slapp sist, nemlig Lofoten. Dette er da altså bilder som ble tatt etter ferja til Lofoten. Jeg synes det er så fint der, så jeg er glad jeg endelig fikk sett stedet i våken tilstand hehe.Tromsø på min bursdag, dette var planen så vi ferjet min bursdag der. Jeg hadde en fantastisk dag, kveld og natt på byen. Så dagen etter ble en rolig dag og bilen sto parkert selvsagt. Vi var i Tromsø i 2 netter på hotell. Var godt å sove i seng igjen da ja.

Vi spiste mat på samme sted som året før. De var like morsomme i år.
Dette er stedet vi spiste. Anbefaler dere å spise der hvis dere er i Tromsø. Morsomme folk som jobber der og god mat.


Så drakk vi litt på hotellet før vi gikk på byen. Vi var innom blant annet rorbua, et sted jeg anbefaler å gå innom. God stemning der.
Veien videre.Alta.

Blogging på gang. Det kom faktisk en turist inn og filmet bålet vårt haha.
Kjenner du igjen noen av stedene?

Snapchat: Daftoblogg   (Her ser du ting som skjer under innspillinger og lignende. Kommer også div som ikke kommer andre steder)
Instagram: Daftojenta   (her kan du se bilder som ikke kommer på bloggen)
Youtube: Daftojenta      (Her ser du filmene først)
Facebook: daftojenta.blogg.no  (her får du se klipp som ikke er på youtube eller bloggen, legger også ut link med nyeste innlegg fra bloggen.)


Blogges!


#Lofoten #Tromsø #Bursdag #grilling #bål #foto #biltur #tur #reise #Norge #Norway #Alta


Mitt fotoliv - Mobil versjon

Da har jeg fikset mobil versjonen av bloggen min. Så nå er den ikke så kjedelig som den har vært. Jeg synes den var stusselig uten header bildet, så nå ser den sånn ut:
Ble bedre ikke sant?

Snapchat: Daftoblogg   (Her ser du ting som skjer under innspillinger og lignende. Kommer også div som ikke kommer andre steder)
Instagram: Daftojenta   (her kan du se bilder som ikke kommer på bloggen)
Youtube: Daftojenta      (Her ser du filmene først)
Facebook: daftojenta.blog.no  (her får du se klipp som ikke er på youtube eller bloggen, legger også ut link med nyeste innlegg fra bloggen.)


Blogges!

NO MIRROR MAKEUP CHALLENGE

Jeg vurderer å starte med månedens video. Her er i hvert fall den fra Januar. Kom med forslag til utfordringer og lignende. Dere kan kommentere her på boggen eller youtube med forslag. Det må ikke være utfordring, kan også være andre filmer. Her er i hvert fall: No Mirror makeup Challenge.
Har du noen utfordringer?
Snapchat: Daftoblogg   (Her ser du ting som skjer under innspillinger og lignende. Kommer også div som ikke kommer andre steder)
Instagram: Daftojenta   (her kan du se bilder som ikke kommer på bloggen)
Youtube: Daftojenta      (Her ser du filmene først)
Facebook: daftojenta.blog.no  (her får du se klipp som ikke er på youtube eller bloggen, legger også ut link med nyeste innlegg fra bloggen.)


Blogges!